GeriZeytinyağlı Tarifleri Zeytinyağlı lahana sarması tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Zeytinyağlı lahana sarması tarifi

Zeytinyağlı lahana sarması tarifi

Kışın ev sevilen sebzelerinden lahananın en güzel hali zeytinyağlı lahana sarması olabilir. Siz de kolayca yapabileceğiniz nefis bir zeytinyağlı lahana sarması tarifi arıyorsanız, aşağıda ayrıntılarıyla anlattığımız tarife bir göz atmalısınız. Görüntüsü de lezzeti de aynı oranda muhteşem olan zeytinyağlı lahana sarması tarifi hemen aşağıda...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 orta boy lahana
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 2 su bardağı pirinç
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • Karabiber
  • Kuş üzümü
  • Dolmalık fıstık
  • 1 adet domates
  • 2 su bardağı su
  • Tuz

Zeytinyağlı lahana sarması tarifi Nasıl yapılır?

Lahanaların yapraklarını koparıp yıkadıktan sonra geniş bir tencerede haşlayın. Yayvan ve geniş bir tavaya zeytinyağını dökün, soğanları küçük küçük doğrayıp pembeleşinceye kadar kavurun. Fıstıkları ve yıkanmış pirinçleri de biraz kavurduktan sonra blender'dan geçirdiğiniz domates, 1 su bardağı su, şeker, tuz ve karabiberi ilave ederek suyunu çekene kadar kavurun.

Ocağı kapatarak tencerenin kapağı kapalı bir şekilde 10 dakika kadar dinlendirin. Kuş üzümünü ve kıyılmış maydanozları ilave ederek iç harcını karıştırın. Bu arada haşladığınız lahanaların ortalarındaki sert kısımlarını keserek sarmaya hazır hale getirin. Lahanaları dilediğiniz büyüklükte keserek hazırladığınız içle sararak düdüklü tencereye dizip 1 su bardağı su koyarak pişirin.