GeriTatlı Tarifleri Üzümlü çorba (Bayram çorbası) tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Üzümlü çorba (Bayram çorbası) tarifi

Üzümlü çorba (Bayram çorbası) tarifi

Bayramlarda yapılan geleneksel bir tatlı türü olan üzümlü çorba Sivas mutfağına özgü bir lezzettir. Yapması pratik aynı zamanda vitamini bol bir içecektir. Siz de üzümlü çorbayı bayram sofralarınızda misafir edebilir, arzu ederseniz diğer zamanlarda da afiyetle tüketebilirsiniz. Şimdiden elinize sağlık...

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı haşlanmış yarma
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut 
  • 1 su bardağı haşlanmış fasulye
  • 2 su bardağı çekirdeksiz üzüm 
  • 2 su bardağı kayısı kurusu (çir)
  • 1 su bardağı Besni üzümü
  • 1 su bardağı kara üzüm (Ürgüp üzümü) 
  • 1 su bardağı incaz (erik kurusu)
  • 10-12 hurma
  • 6-7 incir (Çekirdekleri dağıldığı için konmayabilir)
  • 1 su bardağı şeker
  • Çeyrek çay kaşığı tuz 
  • 1 fincan Gül suyu (arzuya göre)
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz

Üzümlü çorba (Bayram çorbası) tarifi Nasıl yapılır?

Yarma (dövme), nohut ve fasulyeyi düdüklü tencerede haşlayın.

Çekirdeksiz üzüm, kara üzüm (Ürgüp üzümü), parmak üzümü (Besni üzümü) ve haşlanmış hububatla birlikte pişirin.

Üzümler açılınca, içine kayısı kurusu (çir), erik kurusu (incaz), hurma ve dörde bölünmüş incirleri koyun.

Bu son konulanlar pişince şekeri ilave edin ve bir tutam tuz atın.

Bütün malzemeler piştiğinde ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Arzuya göre gül suyu da katılır.

Üzerine dövülmüş ceviz ekleyerek servis yapın.