Geriİçecek Tarifleri Üzüm hoşafı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Üzüm hoşafı tarifi

Üzüm hoşafı tarifi

Üzüm hoşafı,gazlı içecekler popüler hale gelmeden önce en güzel alternatifti. Ancak tadı ve ferahlatıcı özelliğiyle hala sofraların yıldızı. Yapımı da oldukça kolay. Peki üzüm hoşafı nasıl yapılır? İşte üzüm hoşafı tarifi ve malzeme listesi...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 su bardağı çekirdeksiz sarı kuru üzüm
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 5 su bardağı su

Üzüm hoşafı tarifi Nasıl yapılır?

İlk olarak üzümlerin sap kısımlarını temizleyin.

Kuru üzümleri bir kaba alıp üzerini geçecek kadar su ekleyip 10 dakika kadar bekletin.

Üzümlerin suyunu süzüp bir tencereye alın.

Üzerine de su ilade edip kaynatın.

Kaynamaya başlayınca altını kısıp 5-10 dakika kadar daha kaynatın.

Daha sonra ocaktan alıp ve soğuması için bekletin.

Üzüm hoşafınız hazır, afiyet olsun...