Tiramisu tarifi

İtalya'nın meşhur tatlısı tiramisu, dünyanın çeşitli bölgelerinde keyifle tüketilen bir lezzet haline geldi. Kahvesi ve kakaosuyla tadına doyum olmayan bu nefis tatlı İtalyan mutfağında mascarpone peyniri ve 'biscotti savoiardi' denilen bisküvilerle yapılıyor. Ancak pasta kekiyle de hazırlanabiliyor. Peki tiramisu nasıl yapılır? Evde orjinal tiramisu için kolay tarifi...

Tiramisu tarifi
Tiramisu tarifi
cakeServis:4 - 6 Kişilik
cookSüre:30-60 dk
cakeOrta

Malzemeler

  • 1 paket kedi dili bisküvi
  • 2 su bardağı süt
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı granül kahve
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker

Kreması için:

  • 2 su bardağı süt
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 200 gram labne peyniri

Üzeri için:

  • 2 yemek kaşığı kakao
Nasıl Yapılır
  1. Kremanın yapılış aşaması
    Tatlınızın kreması için şekeri, yumurtayı, unu ve sütü tencerede karıştırın. Karışımı orta ateşte sürekli karıştırarak yoğun bir kıvam alana kadar pişirin. Kremayı ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  2. Kahvenin hazırlanması
    Başka bir kapta sıcak suyu ve kahveyi karıştırın. Kedi dillerini batıracağınız genişlikte bir kaseye boşaltın.
  3. Kedi dili bisküvilerin hazırlanması
    Cam tepsiye kedi dili bisküvilerini hazırladığınız kahveye batırarak tepsiye dizin.
  4. Kremanın birleştirilmesi
    Soğuyan kremaya labne peynirini ekleyin ve mikserle iyice çırpın.
  5. Tatlının oluşturulması
    Kremayı kedi dili bisküvilerin üzerine yayın. Ardından bir kat daha kahveye batırılmış kedi dili bisküvileri dizin. Kalan kremayı da bisküvilerin üzerine yayarak tatlınızı tamamlayın.
  6. Servis önerisi
    Tatlıyı buzdolabında birkaç saat dinlendirin. Servis öncesi üzerine kakao serperek sunum yapın.
  7. Afiyet olsun!
     
Kapat
Beslenme Bilgisi
KALORİ329 kcal
ŞEKER38 g
YAĞ10 g
PROTEİN12 g