GeriTatlı Tarifleri Sivrihisar baklavası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sivrihisar baklavası tarifi

Sivrihisar baklavası tarifi

Sivrihisar baklavası, Eskişehir’in coğrafi işaretli lezzetlerinden biri. Klasik baklavadan yapılış metodu ve şekli itibarıyla ayrışan Sivrihisar baklavası, evde de yapılabilecek bir tatlı. Dilerseniz bayram gibi özel günlerde misafirlerinize ikram etmek için, dilerseniz akşam yemeğinden sonra ağzınızı tatlandırmak için Sivrihisar baklavasını seçebilirsiniz. O halde malzemelere ve yapılış aşamalarına geçelim…

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram baklavalık un
  • Hamuru açmak için nişasta
  • 3 adet yumurta
  • 500 mililitre süt
  • 500 gram ceviz içi
  • 500 mililitre sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt

Şerbeti için:

  • 1 kilogram toz şeker
  • 1 litre su
  • 1 adet limonun suyu

Sivrihisar baklavası tarifi Nasıl yapılır?

Öncelikle şerbeti hazırlayın çünkü Sivrihisar baklavasının şerbeti soğuk dökülür.

Şeker ve suyu tencerede karıştırıp kaynayana kadar pişirin.

Limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynattıktan sonra şerbeti ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Süt, yumurta ve yoğurdu derin bir kasede karıştırın.

Unu azar azar ilave ederek katı bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Hamuru 20 adet bezeye ayırıp un ve nişasta karışımı kullanarak baklava yufkası inceliğinde açın.

Yufkaları aralarına nişasta serperek üst üste dizin.

Yufkaları 7x7 santimetre büyüklüğünde kareler halinde kesin.

Ortalarına dövülmüş ceviz içi eklediğiniz kareleri muska şeklinde kapatın.

Baklava tepsisini sıvı yağla yağlayın ve muskaları tepsiye sırt sırta gelecek şekilde dizin.

Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra tepsiyi fırına verin.

Baklavalar biraz ısınınca tepsiyi fırından çıkarıp sıvı yağın tamamını üstlerine gezdirin ve tepsiyi yeniden fırına verin.

Baklavaları pembeleşene kadar pişirin.

Baklava fırından çıkar çıkmaz soğumuş olan şerbeti üzerine dökün.

Baklava şerbeti çekince servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…