GeriÇorba Tarifleri Sebzeli hububat çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sebzeli hububat çorbası tarifi

Sebzeli hububat çorbası tarifi

Hububat tahıl anlamına gelen eskilerden bir kelime. Sebzeli hububat çorbası da adından anlayabileceğiniz gibi tahıllar açısından çok zengin, dolayısıyla çok doyurucu bir çorba. Çok da besleyici olan sebzeli hububat çorbası aynı zamanda da tam bir lif deposu. Afiyetle yemenizi ümit ettiğimiz çorbamızın tarifi aşağıda. Denedikten sonra yorumlarınızı da bekleriz.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 büyük boy soğan
  • 1 çay bardağı sarı buğday
  • 1 yemek kaşığı karabuğday
  • 1 tatlı kaşığı siyez buğdayı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 dolmalık kırmızı biber
  • 1 dolmalık sarı biber
  • 2 dal semizotu
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 kahve fincanı haşlanmış kırmızı fasulye
  • 4 su bardağı su

Sebzeli hububat çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Aşurelik buğdayı 1 su bardağı sıcak suya koyun.

Soğuyana kadar oda sıcaklığında bekletin.

Soğanları yemeklik doğrayın ve çorbayı yapacağınız tencerede tereyağında kavurun.

Buğdayı suyuyla birlikte tencereye ekleyin.

Kalan suyu ve tuzu da ilave edip orta ateşte 20 dakika kadar pişirin.

Karabuğday ve siyez buğdayını da ekleyip kapağını kapatın.

Suyu eksilirse içine sıcak su ekleyebilirsiniz.

Bu esnada dolmalık biberleri küp küp doğrayın ve zeytinyağında soteleyin.

Semizotlarını dal dal ayırın.

Biber, semizotu ve haşlanmış fasulyeleri tencereye ekleyip kısa bir süre kaynatın.

Yoğurdu çırpın. İçine çorbanın suyundan ekleyip güzelce ılıştırın.

Yoğurtlu terbiyeyi çorbanızı hızlı hızlı karıştırarak tencereye ekleyin.

Kaselere bölüştürün ve sıcak servis yapın.