Samsa böreği tarifi

Samsa (mantija me kos) mantı biçiminde bir Arnavut böreğidir. "Alt tarafı içi boş yoğurtlu hamur, ne kadar lezzetli olabilir ki?" demeyin. Her hamur katının arası tek tek tereyağı ile yağlanarak ve özenle sarılarak yapılan samsa böreğinin sarımsaklı yoğurtla uyumuna bayılacaksınız. Samsa böreğini yapmak biraz sabır istese de sonucuna değecek bir lezzet. Tadına hayran kalacağınız bu böreği denemek isterseniz tarifimiz hemen aşağıda…

Samsa böreği tarifiSamsa böreği tarifiSamsa böreği tarifiSamsa böreği tarifi
cakeServis:6+ Kişilik
cookSüre:60+ dk
cakeOrta

Malzemeler

  • 1 kilogram un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Ilık su
  • 250 gram tereyağı
  • Süzme yoğurt
  • Sarımsak
Nasıl Yapılır
  1. Hamurun Hazırlanması
    Yoğurma kabına yarım paketten biraz fazla unu alın. Ortasını açıp tuzu ekleyin ve yavaşça ılık suyu ilave edin. Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamur kulak memesi kıvamına gelene dek yoğurduktan sonra temiz bir bezle örtüp 20 dakika dinlendirin.
  2. Hamurun Şekillendirilmesi
    Hamuru ikiye ayırın. Yarısını alıp diğer yarısını bekletin. Aldığınız hamuru 8 beze olarak ayırın. Masaya serptiğiniz unla bezeleri oklavayla tabak büyüklüğünde açın. Üzerlerine eritilmiş 125 gram tereyağı sürüp birleştirin. Bezeleri çekerek büyütüp üst üste dizin. Hamuru rulo yapıp keserek 4-5 rulo elde edin. Ruloları uzatıp dilimleyin ve yağlanmış fırın tepsisine dizin.
  3. Fırında Pişirme
    Tepsinin üzerine kalan tereyağını gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.
  4. Servis
    Rendelenmiş sarımsakları yoğurtla karıştırıp fırından çıkan samsanın üstüne dökün. Samsayı ılık fırında bekletip servis edin.
Kapat
Beslenme Bilgisi
KALORİ394 kcal
ŞEKER1 g
YAĞ34 g
PROTEİN5 g