GeriTatlı Tarifleri Rokoko tatlısı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Rokoko tatlısı tarifi

Rokoko tatlısı tarifi

Rokoko tatlısı, dondurma, fındık ve bisküviyle yapılan nefis bir tatlı. Özellikle yaz aylarında herkesin favorilerinden olacak bu tatlıyı siz de evinizde kolayca yapabilirsiniz. Çikolata sosuyla tadına doyum olmayan rokoko tatlısının malzemeleri ve yapılış aşamaları aşağıda. Kolay gelsin, afiyet olsun…

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 su bardağı dövülmüş fındık
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 3-4 paket kakaolu bisküvi
  • 1,5 su bardağı süt
  • 400 mililitre krema
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 20-25 adet limonlu beze
  • 1 paket vanilya
  • 500 gram kaymaklı dondurma

Üzeri için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 150 gram bitter çikolata

Rokoko tatlısı tarifi Nasıl yapılır?

Toz şeker ve fındığı tavaya alıp kavurun.

Bisküvileri mutfak robotundan geçirip toz haline getirin.

Geniş bir kasede bisküvilere süt ilave edin ve karıştırın.

Sütlü bisküviyi fırın kabının tabanına yayıp bastırarak yerleştirin.

Krema ve pudra şekerini ayrı bir yerde güzelce çırpın.

Bezeleri ufalayıp vanilyayla birlikte kremaya ekleyip karıştırın.

Kremayı bisküvinin üzerine dökün.

Fındıkları da kremanın üzerine yayın.

Son olarak oda sıcaklığında hafifçe yumuşattığınız dondurmayı tatlının üzerine yayın.

Tatlıyı buzdolabına koyup 3 saat kadar bekletin.

Diğer yanda çikolatayı tereyağıyla birlikte eritip buzluktan çıkardığınız tatlının üzerine dökün.

Yeniden buzdolabına koyup soğuttuğunuz tatlıyı dilimleyip servis edin. Afiyet olsun…