GeriMeze Tarifleri Piyaz tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Piyaz tarifi

Piyaz tarifi

Haşlanmış kuru fasulyeyle yapılan piyaz, sofralarımızın vazgeçilmez mezelerinin başında geliyor. Özellikle köftenin yanında olmazsa olmaz bir lezzet olan piyazı arzu ederseniz yumurtalı da yapabilirsiniz ama biz bugün yumurta sevmeyenler için bol soğanlı yumurtasız güzel bir piyaz yaptık. İşte nefis piyaz tarifi...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı kuru fasulye
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 dal taze soğan
  • 1 adet domates
  • 4 tutam maydanoz
  • 1 adet limon
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı biber
  • Sumak

Piyaz tarifi Nasıl yapılır?

1 su bardağı kuru fasulyeyi akşamdan ıslatın.

Ertesi gün suyunu süzüp yumuşayana kadar haşlayın ve kenara alın.

Kuru soğanı piyazlık doğrayın.

Taze soğan ve maydanozları ince ince doğrayın.

Domatesi de küp küp doğrayın.

Soğan, maydanoz ve domatesleri derin bir kasede karıştırıp üzerine haşlanmış fasulyeleri ilave edin.

Son olarak limon suyu, tuz ve baharatları ilave edip tüm malzemeyi güzelce harmanlayın. Piyazınız hazır.

Arzu ederseniz sosunda sirke de kullanabilirsiniz. Tabağı yeşil biber ve siyah zeytinle süsleyebilirsiniz.