GeriAtıştırmalık Tarifleri Pirinç patlağı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Pirinç patlağı tarifi

Pirinç patlağı tarifi

Pirinç patlağı son dönemde en sevilen atıştırmalıklardan. Neredeyse tüm marketlerde bulunabilen bu ürünleri dilerseniz evinizde de kolayca yapabilirsiniz. Tek yapmanız gereken pirinçleri önce haşlayıp sonra kızgın yağda patlatmak. İşte ev yapımı pirinç patlağı tarifi...

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı su
  • Sıvı yağ
  • Tuz

Pirinç patlağı tarifi Nasıl yapılır?

Pirinçleri ılık suya koyup yarım saat bekletin.

Ardından bir süzgece aktarıp nişastası gidene kadar iyice yıkayın.

Suyu tencerede kaynatıp pirinçleri içine aktarın.

Kaynamaya başladığında altını kısıp kapağını hava alacak şekilde kapatın.

Pirinçleri suyu çekene kadar pilav gibi pişirin.

Ocaktan aldığınız pirinçleri yarım saat kapağı kapalı halde dinlendirin.

Ardından fırın kağıdı serilmiş bir tepsiye pirinçleri serin.

Fırını ısıtıp pirinçleri fırında kurutun.

Sıvı yağı derin bir tencerede kızdırın.

Pirinçleri metal saplı bir tel süzgece alın.

Pirinçleri azar azar alıp süzgeç yardımıyla yağa batırarak patlatın.

Dilerseniz yağdan aldıktan sonra üzerine tuz serpebilirsiniz. Afiyet olsun...