GeriEt Yemeği Tarifleri Pideli köfte tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Pideli köfte tarifi

Pideli köfte tarifi

Akşam yemeği için pratik bir lezzet arıyorsanız, evde kolay pideli köfte tarifi tam size göre bir fikir olabilir. Pidesini kendinizin hazırlayabileceği gibi, fırından hazır tırnak pide alarak da pideli köfte tarifini sevdiklerinize sunabilirsiniz. Peki pideli köfte nasıl yapılır? İşte evde kolay ve pratik pideli köfte tarifi detayları...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk

Yapımı için malzemeler

  • 750 gram kuzu kıyma
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı tuz

Pidesi için;

  • 3 su bardağı un
  • 1 paket instant maya
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Sosu için;

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 adet domates
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz

Pideli köfte tarifi Nasıl yapılır?

Köfte harcı için kıyma, galeta unu ve baharatları harmanlayarak iyice yoğurun ve dinlendirmeye bırakın.

Bu arada pide için hamuru hazırlamaya başlayın. Hamuru için tüm malzemeleri bir yandan yoğurarak birleştirin ve yoğurduktan sonra üzerini kapatıp kabarması için bekletin.

Sosu için tereyağını eritin. Salçaları ekleyip karıştırdıktan sonra suyu ekleyin bir taşım kadar kaynatın.

Artından sarımsakları ezin ve sosa ekleyin.

Son olarak sirke, tuz, karabiber ve şekeri ekleyerek sos kıvamına gelince altını kapatın.

Pide için hamurdan elma büyüklüğünde parçalar alıp parmak kalınlığında merdaneyle açın.

Üzerine bir yumurta sarısı sürdükten sonra çatalla çizin ve 180 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Kıymaları ceviz büyüklüğünde yuvarlak yağarak az yağda kızartın.

Fırından çıkan pideleri küçük kare şeklinde kesin ve servis tabağına alın.

Üzerine köfteleri dizin ve en üste sosu dökün.

Dilerseniz sosun üzerine de tereyağı kızdırıp dökerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...