GeriTavuk Yemeği Tarifleri Peynirli şık tavuk tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Peynirli şık tavuk tarifi

Peynirli şık tavuk tarifi

Harika bir lezzeti olan bu pratik tarif ile misafirlerinize farklı bir lezzet sunabilirsiniz...

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 6 adet tavuk göğsü
  • 12 dilim otlu peynir veya dil peyniri
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım su bardağı un
  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı galeta unu veya pane un
Kızartmak için:
  • 1 çay bardağı ayçiçeği yağı

Peynirli şık tavuk tarifi Nasıl yapılır?

Tavuk göğüslerinin ortasına bir bıçakla boydan bir cep açın ama tamamen kesip ikiye bölmeyin. Bir çekiç ya da et döveceğiyle dövüp, inceltip, yassılaştırın. (Bu işlemi kasabınıza da yaptırabilirsiniz.) Tavukların üzerine tuz ve karabiberi serpin. Sonra her bir tavuk göğsünün cep gibi açılan ortasına 2 adet peynir dilimi yerleştirip kapatın. Tavuğun uçlarını bir bıçağın ucuyla çivi çakar gibi birbirine yapıştırın. Böylece tavuklarınız hiç açılmadan kızaracaktır.

Tavukları önce una sonra çırpılmış yumurtaya ve en olarak galeta ununa batırıp, iyice bulayın. Geniş bir tavaya sıvı yağı koyup, orta ısılı ateşte kızdırın ve tavukları çevire çevire, altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın.

Servis tabağına aldıktan sonra tabağı haşlanmış patates dilimleri ve domates halkalarıyla süsleyip, servis yapın.