GeriKek Tarifleri Patatesli kek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Patatesli kek tarifi

Patatesli kek tarifi
Tadı damağınızda kalacak apayrı bir lezzet!

Tadı damağınızda kalacak apayrı bir lezzet!

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 adet patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 2 paket kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Patatesli kek tarifi Nasıl yapılır?

Ön hazırlık olarak, patatesleri orta yumuşaklıkta haşlayın ve soğuduktan sonra minik küpler halinde doğrayın. Kuru soğanı ince kıyım yemeklik doğrayın.

Yumurtaları köpürene kadar çırpın. Yoğurt ve sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edin. Un ve kabartma tozunu ilave edip çırpın. Baharatlar, doğranmış patates ve soğanı ekleyip kaşıkla karıştırın.

Yağlanmış orta boy bir fırın kabına harcı dökün. Arzu ederseniz üzerine bolca susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üstleri kızarıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın.