Patatesli kek tarifi

Tadı damağınızda kalacak apayrı bir lezzet!

Patatesli kek tarifi
Patatesli kek tarifi
cakeServis:4 - 6 Kişilik
cookSüre:60+ dk
cakeOrta

Malzemeler

  • 3 adet patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 2 paket kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Nasıl Yapılır
  1. Patates ve Soğan Hazırlığı
    Patatesleri orta yumuşaklıkta haşlayın ve soğuduktan sonra minik küpler halinde doğrayın. Kuru soğanı ince kıyım yemeklik doğrayın.
  2. Hamurun Hazırlanması
    Yumurtaları köpürene kadar çırpın. Yoğurt ve sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edin. Un ve kabartma tozunu ilave edip çırpın. Baharatlar, doğranmış patates ve soğanı ekleyip kaşıkla karıştırın.
  3. Fırınlanması
    Yağlanmış orta boy bir fırın kabına hamur harcını dökün. Arzu ederseniz üzerine bolca susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında, üstleri kızarıncaya kadar pişirin.
Kapat
Beslenme Bilgisi
KALORİ766 kcal
ŞEKER3 g
YAĞ41 g
PROTEİN20 g