Next SosyalFacebookEpostaTwitterLinkedinFlipboardLinki KopyalaYazı Tipi
Servis:4 - 6 Kişilik
Süre:60+ dk
Orta
Malzemeler
3 adet patates
1 adet kuru soğan
2 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
2 paket kabartma tozu
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
Nasıl Yapılır
Patates ve Soğan Hazırlığı
Patatesleri orta yumuşaklıkta haşlayın ve soğuduktan sonra minik küpler halinde doğrayın. Kuru soğanı ince kıyım yemeklik doğrayın.
Hamurun Hazırlanması
Yumurtaları köpürene kadar çırpın. Yoğurt ve sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edin. Un ve kabartma tozunu ilave edip çırpın. Baharatlar, doğranmış patates ve soğanı ekleyip kaşıkla karıştırın.
Fırınlanması
Yağlanmış orta boy bir fırın kabına hamur harcını dökün. Arzu ederseniz üzerine bolca susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında, üstleri kızarıncaya kadar pişirin.