GeriKahvaltılık Tarifleri Pastırmalı Karatay yumurtası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Pastırmalı Karatay yumurtası tarifi

Pastırmalı Karatay yumurtası tarifi

Bu yumurtayı kahvaltıda tüketebileceğiniz gibi diğer öğünlerde de afiyetle yiyebilirsiniz.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet domates (arzuya göre)
  • 100 gram pastırma
  • 1 çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Kristal kaya tuzu
  • Karabiber

Pastırmalı Karatay yumurtası tarifi Nasıl yapılır?

Soğanları piyazlık, domatesleri ise küp küp doğrayın. Pastırma dilimlerini 3-4 parçaya bölün. (İsterseniz çemenini ayıklayabilirsiniz).

Genişçe bir tavaya tereyağını koyun ve kısık ateşte eritin. Üzerine soğanları ve pastırmaları koyup 2-3 dakika soteleyin. Domatesleri de ilave edip 1-2 dakika daha soteleyin. Bir çay bardağı su ile sirkeyi karıştırıp tavaya ilave edin,  kapağını kapatıp kısık ateşte kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca 3-5 dakika kadar pişirin.

Tavadaki malzemelerin üzerine tuz ve karabiber serpip, ortalarına dört tane küçük havuz açın. Buralara yumurtaları kırın ve tavanın kapağını kapatıp yumurtaların akları beyazlaşıncaya kadar pişirin.