GeriTatlı Tarifleri Oklava tatlısı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Oklava tatlısı tarifi

Oklava tatlısı tarifi

Oklava tatlısı burma tatlısı diye de bilinen o şahane lezzetin diğer adı. Adını incecik açılan yufkaların oklavaya sarılarak buruşturulmasından alan oklava tatlısı, evde kolayca yapılabilen şerbetli tatlılardan. Siz de oklava tatlısı yapmak istiyor ama nereden başlayacağınızı bilemiyorsanız işte malzemeleri ve adım adım tarifi…

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

Hamuru için:

  • 5 su bardağı un
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı su
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı tuz

Hamuru açmak için:

  • 1 su bardağı nişasta

İç harcı için:

  • 1 su bardağı dövülmüş̧ ceviz
  • 3 yemek kaşığı toz şeker

Şerbeti için:

  • 5 su bardağı su
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 2 çay kaşığı limon suyu

Üzeri için:

  • 250 gram tereyağı

Oklava tatlısı tarifi Nasıl yapılır?

Tatlının şerbeti için su ve şekeri bir tencerede karıştırıp 10 dakika kadar kaynamaya bırakın.

Limon suyunu da ekleyip şerbeti soğumaya bırakın.

Yumurta, yoğurt, su, zeytinyağı, karbonat ve tuzu geniş bir kasede karıştırın.

İçine unu azar azar ekleyerek yoğurmaya başlayın.

Yumuşak bir hamur elde edene kadar hamurunuzu yoğurun.

10 parçaya ayırdığınız hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 20 dakika dinlendirin.

Cevizi dövüp toz şekerle karıştırın.

Bezeleri nişasta yardımıyla açıp yufka haline getirin.

Açtığınız yufkanın üzerine şekerli cevizden serpip yufkayı rulo halinde oklavaya sarın.

Elinizle iki ucundan büzüştürerek ortada toplayın.

Oklavayı dikkatle yufkanın içinden çıkarın.

Tatlıları 4 parmak genişliğinde kesin.

Tatlınızı güzelce yağladığınız fırın tepsisine yerleştirin.

Tereyağını tavada kızdırıp tatlıların üzerine dökün.

Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra tatlıyı fırına verin.

25-30 dakika kadar kızarttığınız tatlıyı fırından aldıktan sonra şerbeti tatlının üzerine gezdirin.

Tatlı şerbeti çektikten sonra servis edin. Afiyet olsun…