Oğmaç çorbası tarifi

Bursa'nın yöresel lezzetlerinden biri olan oğmaç çorbası soğuk havalarda içinizi ısıtacak. Adını yoğurulan hamurun ufalanmasıyla oluşan hamur topaklarından alan bu leziz çorbayı nohut, kuru fasulye ve tavuk ile de hazırlanıyor. Herkesin beğenisini kazanacak bu enfes tarifi ister yoğurtlu terbiye ile isterseniz de tereyağlı salçalı sos ile hazırlayın. Hem leziz hem de geleneksel oğmaç çorbası, biraz zahmetli olsa da tattığınızda her şeye değecek. İşte malzemeleri ve yapılışı... Şimdiden afiyet olsun...

Oğmaç çorbası tarifi
Oğmaç çorbası tarifi
cakeServis:4 - 6 Kişilik
cookSüre:30-60 dk
cakeOrta

Malzemeler

  • 1 litre haşlanmış et suyu
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 kaşık tereyağı
  • Nane
  • Tuz
Nasıl Yapılır
  1. Hamur Hazırlığı
    Un, su ve tuzu karıştırarak sert bir hamur elde edin.
  2. Oğmaç Yapımı
    Yoğurduğunuz hamuru ufalayarak oğmaç şeklinde topaklar haline getirin.
  3. Çorba Hazırlığı
    Kaynar suya oğmaçları ekleyin.
  4. Tereyağlı Naneli Sos
    Tereyağını eritin ve içine naneleri ekleyin.
  5. Servis
    Kaynayan çorbanın üzerine tereyağlı naneli sosu gezdirin. Sıcak olarak servis edin.
Kapat
Beslenme Bilgisi
KALORİ145 kcal
ŞEKER0 g
YAĞ14 g
PROTEİN1 g