GeriMeze Tarifleri Muz turşusu tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Muz turşusu tarifi

Muz turşusu tarifi

Turşu denince birçoğumuz için akan sular duruyor. Ancak genellikle lahana, salatalık, biber gibi klasik turşuların dışına pek çıkmıyoruz. Halbuki çok farklı sebze ve meyvelerle de turşu kurabilirsiniz. Bunun en ilginç örneklerinden biri muz turşusu. Tarifi hemen aşağıda, denemek istemez misiniz?

  • Çiğ
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 6 adet muz
  • 600 mililitre sirke
  • 4 yemek kaşığı tuz
  • 4 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı limon suyu

Muz turşusu tarifi Nasıl yapılır?

Muzları iyice yıkadıktan sonra olduğu gibi kavanoza yerleştirin.

Sirke ve tuzu karıştırın ve kavanoza dökün. Üzerine suyu ekleyin. Limonu da ekleyip kapağını kapatın.

Olgunlaşana kadar serin ve karanlık ortamda bekletin.