GeriÇorba Tarifleri Mehir (Ayran çorbası) tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Mehir (Ayran çorbası) tarifi

Mehir (Ayran çorbası) tarifi

Yoğurtla yapılan çorbalar mutfağımızın en sevilen çorbalarından. Özellikle Anadolu'da çeşit çeşit yoğurtlu çorbalar bulunuyor. Batman mutfağına ait mehir ya da ayran çorbası da bunlardan biri. Sadece iki temel malzemeyle birkaç dakika içinde kolayca yapabileceğiniz mehir (ayran çorbası) yapımı için malzemeler ve yapılış aşamaları aşağıda. Afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • Dövülmüş buğday
  • 1 kilogram yoğurt

Mehir (Ayran çorbası) tarifi Nasıl yapılır?

Buğdayı iyice haşlayıp yumuşatın.

Piştikten sonra yoğurdu katı bir ayran kıvamına getirin.

Pişmiş kaynayan buğdayın üzerine dökün.

Ağır ateşte kaynayıncaya kadar karıştırın.

10 dakika da kendi halinde kaynattıktan sonra ocaktan alın.

Saklama kabına alıp buzdolabına koyun. Soğuk servis edin.

Buzdolabında 1 hafta saklayabilirsiniz. Arzu ederseniz üzerine pekmez koyabilir veya tuz serpebilirsiniz. Afiyet olsun...