GeriEt Yemeği Tarifleri Maraş tava tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Maraş tava tarifi

Maraş tava tarifi

Yöresel yemeklerimizden Maraş tava tarifi et yemeği sevenlerin en çok araştırdığı tarifler arasında yer alıyor. İçerisinde aynı zamanda sebzelerin de olduğu Maraş tava tarifi hem doyurucu hem bol vitaminli bir yemek. İşte Maraş tava tarifi, malzemeleri ve yapım aşamaları...

  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram kuzu eti
  • 1 kg patlıcan
  • 2 adet soğan
  • 6 adet sarımsak
  • 4 adet sivri biber
  • 3 adet domates

Sosu için;

  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay bardağı su
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Maraş tava tarifi Nasıl yapılır?

Kuzu etini küçük kuşbaşı şeklinde doğrayın.

Patlıcan, domates, biber ve soğanları da küp küp doğrayın.

Fırın tepsisinin en altına eti, sonrasında sırasıyla soğan, sarımsak, patlıcan, domates ve biberleri üst üste yerleştirin.

Ardından salça, zeytinyağı, pul biber, tuz ve su ile sos hazırlayın ve yemeğin üzerine gezdiri.

Bir saat üzeri folyo ile kaplı bir şekilde 200 derecelik fırında pişirin.

Ardından folyoyu açıp sebelerin kızarması için yarım saat daha kontrollü bir şekilde pişirin.

Maraş tava yemeğinizi pilav veya lavaç ile sıcak sıcak servis edin.

Afiyet olsun...