GeriAtıştırmalık Tarifleri Mantarlı dürüm tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Mantarlı dürüm tarifi

Mantarlı dürüm tarifi

Et olmadan yapabileceğiniz enfes bir dürüm tarifi. Üstelik yapımı da çok pratik...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 5 adet lavaş
  • 1 kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 250 gram kültür mantarı
  • Doğranmış 2-3 adet sivri biber
  • 2 adet domates
  • 2 adet büyük patates
  • Birkaç yaprak taze kekik (veya dereotu/maydanoz)
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Nane
  • 1 sap yeşil soğan veya maydanoz

Mantarlı dürüm tarifi Nasıl yapılır?

Soğanları doğrayıp zeytinyağında kavurun ve mantarları ekleyip suyunu alana kadar pişirin. Üstüne biberleri, domatesleri, küp şeklinde doğradığınız patatesleri ve kekiği ekleyin ve karıştırın. Hepsi iyice karıştırdıktan sonra ocağı kapatın. Üstüne baharatları ekin ve düz bir yerde açtığınız lavaşın ortasına bu harcı yayın. Lavaşları rulo yapıp dürüm haline getirin ve sıcacıkken servis yapın.