GeriSebze Yemeği Tarifleri Mantar graten tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Mantar graten tarifi

Mantar graten tarifi

Mantar graten, isterseniz tek başına isterseniz et yemeklerinin yanında eşlikçi olarak servis edebileceğiniz pratik ve lezzetli bir yemek. kültür mantarı yerine başka mantarlar kullanarak da yapabileceğiniz mantar gratenin malzemeleri ve yapılış aşamaları aşağıda. Şimdiden afiyet olsun, kolaylıklar...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram kültür mantarı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 dal taze soğan

Beşamel sos için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Üzeri için:

  • 1 su bardağı kaşar rendesi

Mantar graten tarifi Nasıl yapılır?

Mantarların üstlerini soyun ve ince ince dilimleyin.

Taze soğanları ince ince kıyın.

Zeytinyağını tavada kızdırıp mantarları yağda kavurun.

Soğanları da ekleyip biraz daha kavurun.

Mantarları fırın kaplarına bölüştürüp kenara alın.

Beşamel sos için tereyağını tencerede eritin.

Yağa unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.

Sütü azar azar ekleyip hızla karıştırarak 3 dakika kadar pişirin.

Tuzu ve karabiberi de ekleyip karıştırın.

Sosu mantarların üzerine döküp kaşar rendesini de üzerine serpin.

Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra gratenleri fırına verin.

10 dakika kadar fırınladığınız mantar grateni soğutmadan servis edin. Afiyet olsun...