GeriHamur İşi Tarifleri Lokma tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Lokma tarifi

Lokma tarifi

Ege Bölgesi’nde hemen her ilde sokaklarda hayır olarak lokma dağıtılır. Şimdilerde çoğu ile yayılmış olan bu lezzeti evde de kolayca yapabilirsiniz. İster şerbetli, ister şerbetsiz olarak tüketebileceğiniz lokma nasıl yapılır? Özellikle Muğla ile özdeşleşen bu lezzeti çok az malzemeyle yapmak mümkün. İçine muhallebi ve çikolata sos ile de yeni versiyonuyla çok sevilen lokmanın klasikleşmiş haline herkes bayılacak. Çok lezzetli lokmalar yapmanız için işte size tarifi…

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • Maya
  • Tuz
  • Su

Kızartmak için:

  • 3 su bardağı sıvı yağ

 

Lokma tarifi Nasıl yapılır?

Un, yumurta, yoğurt, maya, ılık su ve tuz ile akışkan kıvamda bir hamur yoğurun.

Hazırladığınız hamurun üzerini örtün ve mayalanmaya bırakın.

Hamur kabardığında, ocağa koyduğunuz tencereye sıvı yağı koyun ve kızdırın.

Bir kaşık yardımıyla hamurdan koparılan ceviz büyüklüğünde topları kızgın yağa atın ve kızartın.

Hamurun yapışmasını önlemek için kaşığı ara ara şekerli suya batırın.

Servis ederken üzerine şeker, bal veya tarçın dökebilirsiniz.

Afiyet olsun.