GeriHamur İşi Tarifleri Kuş yuvası poğaça tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kuş yuvası poğaça tarifi

Kuş yuvası poğaça tarifi

Kuş yuvası poğaça, “Lezzet elbette önemli ama sunumdan da vazgeçmem” diyenlerin favorisi olacak bir tarif. Yumuşacık mayalı hamurdan yapılan ve içine farklı malzemeler konan kuş yuvası poğaçayı siz de mutlaka denemelisiniz. İşte kahvaltı ve çay sofralarınızdan eksilmeyecek kuş yuvası poğaça tarifi…

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket kuru maya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 5,5 su bardağı un

Hamuru açmak için:

  • 50 gram tereyağı

İç harcı için:

  • 250 gram beyaz peynir
  • Bir tutam maydanoz
  • 1 adet kapya biber
  • Dilediğiniz diğer malzemeler

Kuş yuvası poğaça tarifi Nasıl yapılır?

Ilık süt, maya ve şekeri yoğurma kabında karıştırın.

Maya aktifleşince yumurtaların birinin tamamını diğerinin beyazını süte ilave edin.

Tuzunu da ekleyin.

Unu yavaş yavaş ilave ederek yoğurmaya başlayın.

Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Hamuru üstü örtülü vaziyette mayalanana kadar dinlendirin.

Ardından tezgahın üzerine alıp elinizle ufak parçalar koparın.

Elinizi tereyağı ile yağlayıp hamurları avuç içinden biraz büyük olacak şekilde açın.

Bir kalıpla ya da kaseyle yuvarlak kesin.

Kenardan çıkan parçayı elinizle çekerek uzatıp saç örgüsü şekli verin ve kestiğiniz yuvarlağın etrafına yerleştirip yapıştırın.

Hamurları bu şekilde fırın tepsisine yerleştirin.

Dilediğiniz iç malzemelerini karıştırıp harcı hazırlayın.

Poğaçaların ortasındaki boşluklara harçtan koyup kenarlarına ayırdığınız yumurta sarısını sürün.

Biraz daha mayalanması için tepside beklettiğiniz poğaçaları 200 derecede önceden ısıttığınız fırına verin.

Üstü kızarınca çıkarıp soğutmadan servis edin. Afiyet olsun…