GeriEt Yemeği Tarifleri Köfteli orman kebabı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Köfteli orman kebabı tarifi

Köfteli orman kebabı tarifi

Özellikle kış aylarında sulu yemeklere lezzetli bir alternatif sunan köfteli orman kebabı kolay malzemeleri ve pratik yapımıyla hanımların menülerinde yer alıyor. Yanına pirinç veya bulgur pilavı ile harika bir sunum hazırlayabileceğiniz vitamin deposu köfteli orman kebabı nasıl yapılır merak edenlere, işte köfteli orman kebabı tarifi, malzemeleri ve yapım aşamaları...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Yapımı için malzemeler

Köftesi için;

  • 500 gram dana yağsız kıyma
  • 3 yemek kaşığı ince bulgur
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Sebzeleri için;

  • 3 adet orta boy patates
  • 3 adet havuç
  • 1,5 su bardağı haşlanmış bezelye
  • 1 adet kuru soğan
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1,5 yemek kaşığı domates-biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 4 su bardağı sıcak su

Köfteli orman kebabı tarifi Nasıl yapılır?

Öncelikle köftesi için; malzemeleri sırasıyla ekleyip yoğurun.

Köftelerden ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar elde edin.

Tencereye yağ ve küp doğranmış soğanı alın ve kavurun.

Ardından salçayı ilave edin.

Üzerine iri küpler halinde doğranmış havuç ve patatesleri ilave edin.

Yaklaşık 2 dakika kadar kavrun ve sıcak su ekleyin.

Kaynamaya başlayınca köfteleri de ilave edin.

Kapağını kapayın ve orta ateşte pişirmeye bırakın.

Patates ve havuç yumuşayınca haşlanmış bezelye, tuz ve baharatları ilave edin.

2 dakika daha pişirip ocaktan alın.

Sıcak sıcak pirnç pilavıyla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...