GeriHamur İşi Tarifleri Kıymalı mini pide tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kıymalı mini pide tarifi

Kıymalı mini pide tarifi
Ekmek hamurundan yapılan ve oldukça pratik olan bu tarife sofranızda sık sık yer vereceksiniz.

Ekmek hamurundan yapılan ve oldukça pratik olan bu tarife sofranızda sık sık yer vereceksiniz.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet ekmek hamuru
  • 200 gram kıyma
  • 2 adet yeşil ya da kırmızı biber
  • 3 adet domates rendesi
  • 5-6 dal maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
Üzerine sürmek için:
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 kaşık zeytinyağı

Kıymalı mini pide tarifi Nasıl yapılır?

Kıymayı ufak bir tencereye koyun, kaşıkla karıştırarak biraz kavurun. Ardından içine doğranmış biberleri ekleyin, biraz daha kavurun. Domates rendesi ve baharatları da ekleyip kıymalar pişene kadar ateşte tutun. Fırından aldığınız hazır ekmek hamurunu biraz un serptiğiniz tezgahta 6 parçaya ayırın. Hamurlara ister elinizle isterseniz de merdane yardımıyla istediğiniz şekli verin. Hamurların aralarına bolca kıymalı harç koyup sıkı sıkı kapatın. Pidelerin üzerine zeytinyağı ve yumurta sarısı karışımını iyice sürün. 180 derecelik fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin.