GeriÇorba Tarifleri Kimyonlu mercimek çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kimyonlu mercimek çorbası tarifi

Kimyonlu mercimek çorbası tarifi

Mercimeğin kimyonla birleşmesiyle oluşan uyumunun damağınızda bıraktığı lezzeti harika bulacaksınız.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 6-8 su bardağı et suyu
  • 1 adet limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • Tuz
  • Karabiber 
Sosu için:
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak

Kimyonlu mercimek çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Havucun kabuğunu kazıyıp, rendenin geniş tarafı ile rendeleyin. Patatesin kabuğunu soyduktan sonra rendeleyin. Rendelenmiş patatesin hava ile temas ettiğinde kararmaması için patates rendesini kullanıncaya kadar su dolu bir kasede bekletin.

Kuru soğanı piyazlık doğrayın. Sarımsakları ayıklayıp, kıyın. Tencerede sıvı yağı kızdırıp, içine bir süzgeç yardımıyla suyunu süzdüğünüz rendelenmiş patatesi ilave edin. Sıvı yağ ile rendelenmiş patatesi bir taşım kavurun. Daha sonra içine rendelenmiş havucu ekleyip, pişirmeye devam edin. Kırmızı mercimeği ayıklayıp, bir süzgecin içinde nişastası gidene kadar soğuk su ile yıkayıp ilave edin. Kimyonu, tuz ve karabiberi, limon suyunu ekleyip karıştırın. En son içine et suyunu ilave edip, bir taşım pişirin.

Çorba kaynarken sosu için tencerede sıvı yağı kızdırıp, içine piyazlık doğradığınız kuru soğanı ekleyip soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Soğanlar pembeleştikten sonra içine kıyılmış sarımsakları ve kırmızı pul biberi ilave edip, kavurun. Pişen çorbayı servis tabağına alıp, üzerine yağ ile hazırladığınız sosu gezdirip, sıcak olarak servise edin.