GeriÇorba Tarifleri Kıkırdak çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kıkırdak çorbası tarifi

Kıkırdak çorbası tarifi

Zengin besin değeri içeren bu çorbayı bir kez tattınız mı bir daha vazgeçemeyeceksiniz.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 su bardağı et suyu
  • 1 su bardağı erişte
  • 1 su bardağı un
  • 250 gram süzme yoğurt
  • 2 adet yumurta
  • 100 gram tereyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber

Kıkırdak çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Et suyunu kaynatıp, erişteyi ekleyin ve 10 dakika pişirip ocağın altını kapatın. Ayrı bir tencerede 1 çorba kaşığı un, 1 yumurta ve süzme yoğurdu boza kıvamına gelinceye kadar çırpın. Karışımı kısık ateşte kaynatın ve tuz serpin.

Kıkırdak için 1 yumurta, biraz tuz ve kalan unla katı bir hamur yoğurun ve hamuru rulo şeklinde sarın. Küçük üçgenler kesip, bol tereyağında kavurun.

Erişteli et suyu ile boza kıvamındaki karışımı karıştırıp, pişirin. Kıkırdakları ekleyip nane ile süsleyerek servis yapın.