GeriPilav Tarifleri Kestaneli iç pilav tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kestaneli iç pilav tarifi

Kestaneli iç pilav tarifi

Adettendir, yılbaşı sofralarında genellikle ya hindi olur ya da tavuk. Bu ürünlerin yanına da en çok pilav, özellikle de kestaneli iç pilav yakışır elbette. Peki kestaneli iç pilav nasıl yapılır? Yılbaşı öncesi ne pişirsem diye düşünenlerin derdine çare olacak kestaneli iç pilavın malzemeleri ve adım adım yapılış aşamaları aşağıda. Çok beğeneceğinize eminiz, şimdiden elinize sağlık…

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 su bardağı baldo pirinç
  • 200 gram hindi ciğeri (kuzu ya da dana ciğeri de olabilir)
  • 3 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 3 yemek kaşığı dolmalık fıstık (ya da badem)
  • Arzuya göre 6-8 adet kuru kayısı
  • 4,5 su bardağı et suyu
  • 45 gram tereyağı
  • 2 soğan
  • 1 su bardağı haşlanmış kestane
  • 3 dal maydanoz (ya da dereotu)
  • Tuz

Kestaneli iç pilav tarifi Nasıl yapılır?

Kestaneleri önceden haşlayıp soyun.

Pirinci tuzlu sıcak suya alın ve 30 dakika bekletin.

Hindinin ciğerini tavla zarı büyüklüğünde doğrayın.

Soğanları soyup yemeklik.

Maydanozu ayıklayıp ince ince doğrayın.

Kuş üzümünün saplarını temizleyip yıkayın ve ılık suya alın.

Tereyağını tencerede eritip soğanı ve ciğeri kavurun.

Pirinci yıkayıp süzün.

Kavrulan soğana ekleyip tuzla tatlandırın.

Yüksek ateşte devamlı karıştırarak 10 dakika kavurun.

Kuş üzümü, fıstık, et suyu ve haşlanmış bütün kestaneyi ekleyip su kaynayıncaya kadar pişirin.

Kapağını kapatıp ocağı kısın ve pirinç suyunu çekene kadar pişirin.

Ocaktan alıp üzerini kağıt havlu ile örtün ve 10 dakika dinlendirin.

Sıcak servis yapın. Afiyet olsun...