GeriÇorba Tarifleri Kerevizli mercimek çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kerevizli mercimek çorbası tarifi

Kerevizli mercimek çorbası tarifi

Türk mutfağının belki de en sevilen çorbası olan mercimek çorbası, kerevizin rayihasıyla bambaşka bir lezzete kavuşuyor.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet kereviz
  • 1 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • Tavuk suyu
  • Tuz
  • Su
Üzeri için:
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 kaşık tereyağı

Kerevizli mercimek çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Patates, havuç, kereviz ve soğanı doğrayın ve sıvı yağda kavurun. Öncelikle soğan ve havucu koyup, sonra patates ve kerevizi kavurun. Kavurduktan sonra üstüne mercimeği ekleyin ve kavurmaya devam edin. Üzerine tavuk suyunuzu ve sıcak suyunuzu ekleyin, tuzunu koyun ve kaynatın. Sebzeler piştikten sonra blender’dan geçirin. Servis etmeden önce üzerine erittiğiniz tereyağı ve salçayı koyabilirsiniz.