GeriSalata Tarifleri Keçi peynirli pancar salatası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Keçi peynirli pancar salatası tarifi

Keçi peynirli pancar salatası tarifi
Bu hafif lezzet, sağlıklı ve besleyici bir öğün alternatifi olabilir.

Bu hafif lezzet, sağlıklı ve besleyici bir öğün alternatifi olabilir.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 adet orta boy pancar
  • 150 gram keçi peyniri
  • 1 yemek kaşığı balzamik sirke
  • 100 gram roka
  • 1 çay kaşığı toz kimyon
  • 1 adet kırmızı soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı toz kişniş
  • 5 dal taze kişniş
  • Tuz
  • Karabiber
  • Zeytinyağı
Sos için:
  • Yarım portakalın suyu
  • 1 adet kırmızı chili biber
  • Zeytinyağı
Baharatlı cevizler için:
  • 40 gram ceviz
  • Çay kaşığının ucu ile kişniş
  • Çay kaşığının ucu ile toz kırmızı biber
  • Çay kaşığının ucu ile kuru nane
  • Çay kaşığının ucu ile kimyon
  • 10 gram tereyağı

Keçi peynirli pancar salatası tarifi Nasıl yapılır?

Pancarları tuz ve karabiber ile lezzetlendiren sonra folyo ile sarıp 200 derecelik fırında yumuşayana kadar pişirin. Pişen pancarların kabuklarını soyun ve küpler halinde doğrayın.

Kırmızı soğanı julyen doğrayın. Pancarları kimyon, balzamik sirke, taze kişniş, kırmızı soğan ve zeytinyağı ile harmanlayın, bir kenarda bekletin.

Sosu için portakal suyunu ve ince doğranmış chili biberi tencerede biraz pişirerek portakal suyunu çekmesini sağlayın. Hafif soğutup içine azar azar zeytinyağı ilave edip sos haline getirin.

Rokaları bu sos ile harmanlayın ve servis tabaklarına alın. Üzerine pancar ve peynir karışımları istediğiniz gibi koyun.

Cevizleri bir tavada tereyağı ve baharatlar ile birlikte soteleyin. Salatanın üzerine koyup servis edin.