GeriSos Tarifleri Karamelize soğan tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Karamelize soğan tarifi

Karamelize soğan tarifi

Karamelize soğan, hamburger, sandviç ve et yemeklerinin yanında nefis bir eşlikçi. Hazırlaması da çok kolay olan bu nefis garnitür, kullanıldığı tarife ayrı bir lezzet katıyor. Peki karamelize soğan nasıl yapılır? İşte karamelize soğan yapımı ve malzeme listesi...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 adet kuru soğan
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Karabiber
  • Tuz

Karamelize soğan tarifi Nasıl yapılır?

Soğanların kabuğunu soyup piyazlık doğrayın.

Ardından tavaya alıp güzelce soteleyin.

Daha sonra şeker, sirke, tuz ve karabiberi de ekleyin.

Yüksek ateşte soğanlar renk alana kadar kavurun.

Soğanlar karamel rengini aldıktan sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...