GeriHamur İşi Tarifleri Kandil simidi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kandil simidi tarifi

Kandil simidi tarifi

Kandil simidi, kandil günleriyle özdeşleşmiş zamansız bir yiyecek. Osmanlı'dan günümüze gelen bu nefis lezzeti evinizde de yapabilirsiniz. Susam tanelerinin verdiği tat ve küçük küçük porsiyonlarıyla kandil simidini çok seveceksiniz. Üstelik, çayın yanına da çok yakışıyor. Fırının kapağını açtığınız anda enfes mahlep kokusu tüm mutfağınızı saracak. Eğer denemek isterseniz, tarifini aşağıda yazdık. Şimdiden kolay gelsin ve afiyet olsun...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 4.5 su bardağı un
  • 1.5 çay bardağı yoğurt (sulu kısmından)
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı şeker

Üzeri için:

  • Yumurta
  • Susam

Kandil simidi tarifi Nasıl yapılır?

Un ve kabartma tozu dışında diğer tüm malzemeleri geniş bir kaba alın.

Üzerine kabartma tozunu ekleyin.

Unu da yavaş yavaş ilave edip kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun.

Yoğurduktan sonra yaklaşık 5 dakika dinlendirin.

Yumurta ve susamı da ayrı kaselere alın.

Hamurunuza simit şekli verdikten sonra önce yumurtaya ardında da susama bulayıp tepsiye dizin.

Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında pişirin.

Afiyet olsun....