GeriTatlı Tarifleri Kadayıf tatlısı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kadayıf tatlısı tarifi

Kadayıf tatlısı tarifi

Çıtır çıtır kıvamı nefis şerbetiyle kadayıf her haliyle en sevilen tatlılardan. Özellikle basma kadayıf olarak da bilinen tepside kadayıf tatlısına kolaylığıyla ve lezzet nedeniyle ‘hayır’ diyebilecek insan sayısı çok azdır. Siz de kadayıf seven, bu lezzeti evinin mutfağında da görmek isteyenlerdenseniz kadayıf tatlısı tarifimizi mutlaka değerlendirmelisiniz. Unutmadan, bu tatlıyı dolma gibi sararak da yapabilirsiniz. İşte nefis kadayıf tatlısı tarifi…

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 400 gram tel kadayıf
  • 200 gram tereyağı
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi

Şerbeti için:

  • 2,5 su bardağı su
  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • Birkaç damla limon suyu

Kadayıf tatlısı tarifi Nasıl yapılır?

İşe tatlının şerbetini yapmakla başlayın.

Şeker ve suyu tencerede karıştırıp orta ateşte 15 dakika kadar kaynatın.

İçine limon suyunu da ilave edip 2 dakika daha kaynattıktan sonra altını kapatın.

Kadayıfları bıçakla ikiye kesip tellerini teker teker ayırıp havalandırın.

Tereyağını kısık ateşte eritin.

Fırın kabını tereyağı ile iyice yağlayın.

Kalan yağı soğuması için kenara alın.

Tel tel ayırdığınız kadayıfın yarısını fırın kabının tabanına yerleştirip elinizle bastırarak iyice sıkışmasını sağlayın.

Tereyağının yarısını kadayıfların üzerine gezdirin.

Dövülmüş cevizi kadayıfların üzerine serpip kalan kadayıfı da aynı şekilde cevizlerin üzerine yerleştirin.

Tereyağının kalanını da kadayıfların üzerine gezdirin.

Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın.

Tatlıyı fırına verip üstü kızarana kadar pişirin.

Üstü kızaran tatlıyı alt üst edip yeniden fırına verin ve 10 dakika daha fırınlayın.

Fırından çıkardıktan sonra 2 dakika beklettiğiniz sıcak kadayıfın üzerine soğuk şerbeti azar azar dökün.

Kadayıf şerbeti çektikten sonra dilimleyip üzerini dilediğiniz gibi süsleyerek servis edin. Afiyet olsun!