İncir dolması tarifi

Bursa'nın geleneksel mutfağından çok farklı bir lezzet! İncir dolması... Osmanlı saray mutfağının mükemmel tatlılarından biri olan incir dolması Bursa'da özel günlerde hazırlanıyor. Tek başına da harika olan incir, ceviz ve kaymak ile buluşunca damak tadınızda ayrı bir tat bırakacak. Evde denemek isteyenler için bu mükemmel tatlının tarifini aşağıya bırakıyoruz. Şimdiden afiyet olsun...

İncir dolması tarifi
İncir dolması tarifi
cakeServis:4 - 6 Kişilik
cookSüre:30-60 dk
cakeKolay

Malzemeler

  • 20 adet kuru incir
  • Ceviz (iri çekilmiş)
  • 1 su bardağı süt veya su
  • Kaymak
Nasıl Yapılır
  1. Hazırlık
    Kuru incileri yaklaşık bir saat ılık suda bekletin, böylece yumuşasınlar.
  2. İncir ve Ceviz Dolgusu
    Yumuşayan incirlerin içine kırık cevizleri yerleştirin ve hazırlıklı bir kapta bekletin.
  3. Pişirme
    Hazırlanan incir ve ceviz dolgusunu tencereye dizin ve üzerlerine süt ya da su ekleyerek kaynatın. Ardından tencereyi ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  4. Servis
    Servis yaparken incir dolgusunun üstüne kaymak ekleyin ve sıcak ya da soğuk olarak servis edebilirsiniz.
  5. Afiyet Olsun! 😊
Kapat
Beslenme Bilgisi
KALORİ998 kcal
ŞEKER162 g
YAĞ17 g
PROTEİN15 g