GeriMeze Tarifleri Humus tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Humus tarifi

Humus tarifi

Nohut ve tahinle hazırlanan humus, Hatay mutfağının en meşhur mezelerinden biri. Baharat, limon, sarımsak ve zeytinyağıyla da lezzeti katlanan bu nefis meze, hem damağınızı hem de sofralarınızı şenlendirecek. Peki, humus nasıl yapılır? İşte tarifi... Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 su bardağı nohut
  • 5 yemek kaşığı tahin
  • 1 adet domates
  • 4 diş sarımsak
  • Kimyon
  • Toz biber
  • Zeytinyağı
  • 1 adet limonun suyu
  • Maydanoz
  • Kornişon turşu

Humus tarifi Nasıl yapılır?

Nohutu bir gece önceden suya koyun.

Bir tencerede iyice pişene kadar haşlayın ve suyunu süzün.

İnce delikli süzgeçten iki defa geçirin.

Sarımsağın kabuklarını soyup ezin.

Ezip püre haline getirdiğiniz nohuta tahin, limon suyu, tuz ve sarımsağı ekleyin.

Humusu servis tabağına alın.

Üzerine kimyon, toz biber serpip zeytinyağı gezdirin.

Son olarak domates, maydanoz ve turşu ile süsleyip servis edin.

Afiyet olsun...