EKSTRA
MENÜ

Hatay Mutfağı

ile ilgili tüm haberleri, son dakika haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Bugün haberlerinde son durum nedir? İşte tüm flaş gelişmeler...

Toplam 256 haberi bulunmuştur.

Hatay Mutfağı Haberleri

Hatay yemekleri - Hatayda ne yenir ve neyi meşhur Hatay mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi

Hatay yemekleri - Hatay'da ne yenir ve neyi meşhur? Hatay mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi  

Akdeniz Bölgesi'nin sevilen şehirlerinden birisi olan Hatay ili birbirinden özel ve lezzetli yemekleri ile adından sıkça söz ettirmiştir. Sizler için Hatay Yemekleri - Hatay'da ne yenir ve neyi meşhur? Hatay mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi nelerdir? İşte, tüm detaylar.

6.05.2021Lezizz
Ogeday Girişkenden Survivor müjdesi ve Acun Ilıcalı kehaneti...

Ogeday Girişken'den Survivor müjdesi ve Acun Ilıcalı kehaneti...

Fenerbahçe Kürek Takımı’nda 10 yıl boyunca yer alarak birçok başarı kazanan ve Survivor şampiyonluğu yaşayan Ogeday Girişken, Spor Arena’da Uğur Yapıcı’nın konuğu oldu.

1.04.2021Futbol
Hatay’ın tescilli lezzetleri kağıt kebabı ve künefeye ilgi büyük

Hatay’ın tescilli lezzetleri 'kağıt kebabı' ve 'künefe'ye ilgi büyük

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından gastronomi alanında 'Yaratıcı Şehirler Ağı'na layık görülen Hatay mutfağı, birbirinden lezzetli yemekleri ile dikkat çekiyor.

Gastronomi başkentlerimizden Hatayın lezzetleri tescil kuyruğunda

Gastronomi başkentlerimizden Hatay'ın lezzetleri tescil kuyruğunda

UNESCO tarafından Yaratıcı Şehirler Ağı'na dahil edilen Hatay'da, künefe, sürk, küflü sürk ve kağıt kebabının ardından Samandağ ney kamışı, künefelik peynir, Antakya tuzlu yoğurdu, Antakya carra peyniri de coğrafi işaret tescili için bekliyor.

Hatayın benzersiz lezzeti kağıt kebabı da tescillendi

Hatay'ın benzersiz lezzeti kağıt kebabı da tescillendi

UNESCO tarafından gastronomi alanında "Yaratıcı Şehirler Ağı"na dahil edilen Hatay'ın "kağıt kebabı", coğrafi işaret alınarak tescillendi.

Hatay’ın eşsiz lezzeti Mortadella

Hatay’ın eşsiz lezzeti 'Mortadella'

UNESCO tarafından gastronomi kenti ağına dahil edilen Hatay'da Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan Gastronomi Evi’nde Fransızlar döneminde yapılan mortadella yemeği Hataylılarla buluşturuldu.

30.07.2020Nerede Ne Yenir
Hatayda icat edildi 2021e hazırlanıyorlar

Hatay'da icat edildi! 2021'e hazırlanıyorlar

Sahip olduğu onlarca çeşit yemek, meze ve tatlısıyla adından söz ettiren Hatay mutfağı, yeni lezzeti "Expo Kebabı"yla da damaklara hitap edecek.

Baharda yolunuzu Hatay’a mutlaka düşürün

Baharda yolunuzu Hatay’a mutlaka düşürün

Binlerce yıllık tarihinde farklı medeniyetlere ev sahipliği yapan Hatay son dönemde gezginlerin favori rotası. Henüz keşfetmediyseniz; doğal güzellikleri, zengin tarihi mirası ve mutfağı ile dikkate değer bu şehri bahar planlarınıza almalısınız.

23.02.2020Seyahat
Mutfağı da kültürü kadar zengin olan Hatayın enfes lezzetleri

Mutfağı da kültürü kadar zengin olan Hatay'ın enfes lezzetleri

Sayısız medeniyete ev sahipliği yapan Hatay mutfağı da kültürü kadar oldukça zengin. Tatlısından mezesine çeşit çeşit lezzetleri yedikçe yediriyor, her lokmasında ayrı bir tat veriyor. Özellikle künefesi dillere destan olan Hatay'ın enfes yemeklerinden bazılarını sizin için derledik. İşte, Hatay mutfağının birbirinden güzel yemekleri...

29.01.2020Lezizz Menüler
Dünyada 26ncı seçilmişti Burada yiyen bir daha vazgeçemiyor

Dünyada 26'ncı seçilmişti! Burada yiyen bir daha vazgeçemiyor

Hatay mutfağının vazgeçilmez lezzeti tepsi kebabının sırrını işin ustası açıkladı...

Hatay lezzetleri İstanbulda meraklılarıyla buluşuyor

Hatay lezzetleri İstanbul'da meraklılarıyla buluşuyor

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından gastronomi alanında ’Yaratıcı Şehirler Ağı’na dahil edilen Hatay’ın Turizm ve Gastronomi Günleri, İstanbul Maltepe'de başladı.

Gastronomi kenti Hatay’ın gizli kalmış tatlısı: Hünkar külahı

Tatlı denildiğinde akıllara gelen Hatay'a özgü lezzetlerden biri olan ve unutulmaya yüz tutan hünkar külahı, Antakya Gastronomi Derneği tarafından yeniden hayat buluyor. Hünkar külahı, Antakya Gastronomi Derneği ve Hataylı tatlı ustalarının çabalarıyla yeniden raflarda yer buluyor.

Hatayın meşhur lezzetleri İstanbullularla buluşuyor

Hatay'ın meşhur lezzetleri İstanbullularla buluşuyor

Hatay'ın eşsiz lezzetleri ve yöresel ürünleri İstanbullularla buluştu. 16 Aralıkta sona erecek gastronomi şenliği için Hatay İş adamları ve Bürokratları Derneği Genel Sekreteri Adnan Dolapcıoğlu, Hatay UNESCO tarafından, 26. Gastronomi Yaratıcı Şehir ünvanına sahip dedi.

Hatay Gastronomi Günleri İstanbulda başlıyor

Hatay Gastronomi Günleri İstanbul'da başlıyor

Hatay’ın ödüllü mutfağının ve yöresel ürünlerinin sergileneceği “Hatay Gastronomi Günleri” başlıyor. Beylikdüzü Belediyesi desteğiyle Hatay İş Adamları ve Bürokratları Derneği (HATİAB) tarafından 6-16 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek etkinlikte, bölgenin birbirinden lezzetli ürünleri ve kendine özgü kültürü İstanbullularla buluşacak.

Gastronomi kenti Hatay’ın eşsiz tatlısı: Kömbe

Gastronomi kenti Hatay’ın eşsiz tatlısı: Kömbe

Özel kalıplarla üretilen eşsiz Hatay lezzeti kömbe, özellikle bayramlarda neredeyse her evde yapılıyor.

Hatayın benzersiz lezzeti küllü yeşil zeytin

Hatay'ın benzersiz lezzeti küllü yeşil zeytin

Gastronomi şehri Hatay'da, odun külüyle hazırlanan yeşil zeytin, asırlardır kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi arasında yer alıyor.

Maceracılara hırsız kebabı

Maceracılara hırsız kebabı

‘Medeniyetler sofrası’ denildiğinde aklımıza Hatay mutfağı gelse de Kıbrıs mutfağı aynı unvanı fazlasıyla hak ediyor. Kıbrıs; Antik Yunan, Mısır, Arap, Latin Avrupa ve Türk mutfağının en güzel örneklerini harmanlayarak günümüze taşıyor. Zeytinyağının özel bir türü olan ‘karayağ’ yemeklerin yanı sıra genç kızların saçlarına, delikanlıların ise kaytan bıyıklarına sürülürdü. Macerayı anlatan hırsız kebabı, Kıbrıs’ta, kesinlikle istemeniz ve tadına bakmadan dönmemeniz gereken bir lezzet.

22.10.2018Seyahat
Hatay mutfağının en iyi 10 temsilcisi

Hatay mutfağının en iyi 10 temsilcisi

Binlerce yıllık birikim ve sayısız medeniyetin eşsiz senteziyle ortaya çıkan Hatay mutfağı 600 civarında lezzete ev sahipliği yapıyor. Öyle ki Antakya geçen sene UNESCO tarafından ‘Yaratıcı Şehirler Ağı’na seçilerek gastronomi kenti ilan edildi. Bu hafta Hatay mutfağını Antakya dışında en iyi temsil eden restoranları seçtik. İşte Hatay’a gitmeden bu mutfağı keşfedeceğiniz en iyi adresler…

15.10.2018Seyahat
Medeniyetler diyarı: Hatay

Medeniyetler diyarı: Hatay

Türkiye’nin Ortadoğu’ya, Ortadoğu’nun da Akdeniz’den dünyaya açılan kapısı Hatay. Binlerce yıllık tarihiyle medeniyetlere ev sahipliği yapmış bir yer burası… Yeşil ve maviye dair birçok güzelliği barındırıyor. Kültürü ve tarihi bir kenara Hatay’ı özel kılansa mutfağı… Öyle ki, 2017’de UNESCO'nun ‘Dünya Gastronomi Şehirleri’ listesine girdi. Bu sefer doğup büyüdüğüm topraklarda daha önce gitmediğim yerlere gittim ve lezzetler tattım. Memleketi farklı bir gözle gezmek değişik bir tecrübe oldu. İşte size Hatay gezi rehberi…

5.09.2018Seyahat

Nusret sosyetik ben halk tipiyim

22 yaşında bir işletme öğrencisi, girişimciliğin kitabını yazıyor! Siyasetçisinden dünyaca ünlü sporcusuna, oyuncusuna kadar onlarca kişi onun şovlarını görmek, hazırladığı lezzetleri tatmak için mekanına akın ediyor. Bu hafta, Hatay Medeniyetler Sofrası’nı lezzet markası olmaktan çıkaran, sosyal medya paylaşımları ve klipleriyle milyonlarca kişiye ulaşan Burak Özdemir’le buluştum, hamallıktan bugünlere uzanan macerasını konuştum.

10.07.2018Magazin
Hatay mutfağı dünyada markalaşıyor

Hatay mutfağı dünyada markalaşıyor

UNESCO tarafından gastronomi alanında 'Yaratıcı Şehirler Ağı'na dahil edilen, kendine has özellikleri ve zengin yemek çeşitliliğine sahip Hatay mutfağı, lezzetlerini dünya ile paylaşacak.

27.06.2018Seyahat
Hoşgörü başkenti: Hatay

Hoşgörü başkenti: Hatay

Bir şehir, düşünün!... Farklı dinden ve inançtan insanlar sevgi, barış ve kardeşlik duyguları içinde bir arada yaşıyor olsunlar. Kavgadan uzak dursunlar, sevgide saygıda kucaklaşsınlar.  “Ezan, Hazzan ve Çan” sesiyle dinler arası diyaloğun taçlandığı ve yaşandığı bir yer düşünün. İşte burası Hatay.. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, doğup büyüdüğü şehri bakın nasıl özetliyor;  “ Bu toprakları anlatmaya başlamak için belki de en doğru kelime; Hoşgörü!..”

25.05.2018Seyahat

Yazar Sonuçları

Bir lezzet abidesi: Güveçte patlıcan kebabı

Özel bir akşam yemeği için tercihleriniz arasında yer alabilecek olan güveçte patlıcan kebabı, güveçten aldığı lezzeti sofralarınıza taşıyacak.

11.11.2020

Biri 'Kabak sevmem' mi dedi? O zaman bu yemeği hiç tatmamış

Siz de kabak deyince burun kıvıranlardan mısınız? O zaman bildiğiniz tüm kabak yemeklerini unutun.

4.11.2020

Pratik ve doyurucu bir öğün: Mahluta aşı

Adana, Mersin ve Hatay çevrelerinde sevilerek tüketilen mahluta aşı, lezzetli olmasının yanı sıra oldukça da doyurucu bir öğün oluşturmaktadır.

28.10.2020

Farklı ve yeni lezzet arayanlara: Kumbursiye

Antakya mutfağının eşsiz lezzetlerinden birisi olan kumbursiye, gastronomi şehri Hatay’ın kayıt altındaki yüzlerce yemeğinden birisi olarak öne çıkıyor.

14.10.2020

Bir İtalyan klasiği: Focaccia ekmeği

Bilirsiniz ki Akdeniz bölgesinin birbirinden lezzetli tarifleri vardır. Bu sefer ülkemizin birazcık dışına çıkıp yan komşulardan birine misafir oldum ve ülkemizde de çok sevilerek yapılan bir tarifin izini sürdüm. Biz toplum olarak ekmeğe çok düşkün bir milletiz. Evlerimizde de sık sık çeşitli ekmekler pişirmeyi severiz. Eminim ki zeytinyağı, taze baharatlar gibi malzemelerle lezzetlendirilen focaccia ekmeği de favoriniz olacaktır.

2.10.2020

Doyurucu ve lezzetli bir çorba: Şiş börek çorbası

Hatay yöresinde sonbahar aylarında genellikle keçi sütünün saatlerce kaynatılmasıyla yapılan tuzlu yoğurt, pek çok lezzetli yemeğin de ana malzemesini oluşturuyor.

16.09.2020

Buğdayın dile geldiği yemek: Aşur (Dövme)

Aşur ya da bir diğer adıyla dövme, Hatay yöresinin en değerli yemeklerinden birisidir. Pek çok yörede keşkek olarak bilinen yemekle benzerlik taşıyan aşur, yapılış biçimi ve içerisindeki baharat yoğunluğuyla büyük oranda farklılık göstermektedir.

26.08.2020

Alaçatı’da huzur keşfi

Her yaz Alaçatı’yı mesken tutan, Arnavut kaldırımlı sokaklarını, pazarını, kendine has mimarisini hiçbir yere değişmeyen ciddi bir kitle var.

21.08.2020

Mangalsız, dumansız ve oldukça lezzetli bir kebap: Kağıt kebabı

Kebap denilince genellikle akla ilk olarak mangal gelir. Ancak bu kebapta mangal yok, duman yok, koku yok ve üstelik lezzetinde de herhangi bir kayıp yok. İşte bu haftanın tarifi, kolaylıkla hazırlayıp yapabileceğiniz pratik ve bir o kadar da lezzetli olan Hatay’ın vazgeçilmez lezzetlerinden kâğıt kebabı tarifi

12.08.2020

Mezelerin sultanı: Hatay usulü Abugannuş (Babagannuş)

Yöremizde Abugannuş ya da Babagannuş isimleriyle bilinen, ana malzemesi patlıcan olan bu lezzet, kahvaltıda, aperatif menülerde ya da meze tabaklarında yerini ve tahtını asla kaybetmez.

22.07.2020

Adını hak eden bir yemek: Mualla

Mualla Arapça kökenli bir isim olup yüksek, yüce, rütbeli manalarına geliyor. Hatay’da adı Şeyh Mualla olarak da bilinen Mualla yemeği, içerdiği zengin sebze ve bakliyatlar nedeniyle ‘Ancak şeyhler bu kadar şaşalı bir yemeği tatma şansına sahip olabilir’ düşüncesi çerçevesinde bu şekilde adlandırılmış. İşte bol proteinli ve lezzetli Mualla tarifi

8.07.2020

Uzun Çarşı esnafının öğle menüsü: Bakla humusu

Hatay sofralarının sevilen meze türlerinden birisi olan bakla humusu, kolay tarifi ile sofralarınıza konuk oluyor. Kapalıçarşı’ya benzerliği ile bilinen Antakya Uzun Çarşı esnafının öğle yemeği menüsünün vazgeçilmezi olan bakla humusu, ilginç bir ritüele de ortaklık yapıyor.

10.06.2020

Hatay usulü patatesli köfte

Birçok kişinin patatesli köfte denilince aklına gelen ilk portre, fırın tepsisine dilimlenmiş patates ve üzerine ya da aralara dizilmiş köftelerden meydana gelen hafif soslu yemek olur. Ancak şimdi vereceğim tarif, patatesli köfte tanımını hem zihninizde hem de midenizde yeniden kodlamanıza vesile olacak 😊 İşte, az malzeme ile yapabileceğiniz dillere destan, Hatay usulü patatesli köfte tarifi

6.05.2020

Hatay’ın meşhur pratik lezzeti: Nar ekşili biber turşusu

Biz Hataylıların sahip olduğu birbirinden pratik tarifler vardır. Bunlardan biri de nar ekşisiyle marine ettiğimiz biber turşusu. Bu pratik tarif o kadar hızlı ki hiç beklemenize dahi gerek kalmıyor. Enfes bir lezzete sahip olan bu turşu, aynı zamanda kaynatma turşu olarak da tanınır. Annemin sofralarının da vazgeçilmez lezzet sırlarından biridir.

3.04.2020

Pratik ve ferahlatıcı bir seçenek: Çökelek salatası

Kahvaltıya misafiriniz varsa veya özel ve farklı bir kahvaltı sofrası için menü arıyorsanız çökelek salatası imdadınıza yetişiyor. Hem besleyici hem de ferahlatıcı bir menü olan çökelek salatasının hazırlanışı da oldukça kolay. İşte kahvaltı sofralarında değişik tatlar arayanlara Hatay kahvaltısının vazgeçilmez lezzeti, çökelek salatası…

1.04.2020

Tadı damağınızda kalacak bir lezzet: Belen tava

Hatay mutfağının en iyi 10 yemek listesi belirlense üst sıralarda yer alabilecek bir lezzete sahip olan Belen tavayı tüm ihtişamı ile siz de sofralarınızda konuk edebilirsiniz. İşte, Belen tava için ihtiyacınız olan malzemelerin listesi ve oldukça kolay tarif bilgileri…

11.03.2020

Güneş ışığının tadını keşfedin: Kuru sebzelerden türlü

Kış mevsimi geldiğinde yaz meyve ve sebzelerine özlem artıyor. Her meyve ve sebzenin vitamin değeri mevsiminde daha yüksek olsa da güneşin saymakla bitmeyen faydalarından yararlanacağınız kurutma yöntemiyle yaz lezzetlerini kışa taşımanız mümkün.

21.02.2020

Az malzeme ile nefis ve pratik bir lezzet: Arap kebabı

Arap Kebabı, Hatay yöresinde sıkça tüketilen ve çok az malzeme ile lezzetli ve pratik bir yemek yapmak isteyenlerin ilk tercihleri arasında yer buluyor. İşte, öğle ve akşam menülerinde yer verebileceğiniz Hatay mutfağının temel taşlarından Arap Kebabı tarifi…

19.02.2020

Hatay mutfağından özel bir tat: Tuzlu yoğurt çorbası

Odun ateşinde saatlerce kaynatılarak elde edilen tuzlu yoğurt, kahvaltı sofralarına ve pek çok yemeğe lezzet katması dolayısıyla Hatay yöresinin vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alıyor. İşte, menünüzde yer verebileceğiniz enfes lezzet tuzlu yoğurt çorbasının tarifi…

5.02.2020

Rezenenin hamur işleriyle müthiş uyumu: Hatay külçe böreği

Hatay civarında ‘şumra’ olarak bilinen rezenenin kattığı lezzetle damaklarda çok hoş bir tat bırakan külçe böreği, kahvaltı ya da ara öğünlerde tüketilebiliyor. İşte Hatay bölgesinin sevilen tatlarından külçe böreğinin tarifi…

28.01.2020

Pers Prensesi’nin namından sofralara: Kış kabağı borani

Medeniyetler beşiği Hatay, uzun yıllara tanıklık etmiş, tarihiyse serüvenlerle dolu bir şehir… Birbirinden şahane lezzetlerinin yanı sıra Hatay, tatlarının geçmişten günümüze uzanan hikayeleriyle de dillere destan bir şehir haline gelmiş durumda. Neredeyse Abbasiler dönemine dayanan efsane lezzeti “kabak borani” ise, koca bir tarihi aşıp günümüze ulaşmayı başarmış.

22.11.2019

Nusret sosyetik ben halk tipiyim

22 yaşında bir işletme öğrencisi, girişimciliğin kitabını yazıyor! Siyasetçisinden dünyaca ünlü sporcusuna, oyuncusuna kadar onlarca kişi onun şovlarını görmek, hazırladığı lezzetleri tatmak için mekanına akın ediyor. Bu hafta, Hatay Medeniyetler Sofrası’nı lezzet markası olmaktan çıkaran, sosyal medya paylaşımları ve klipleriyle milyonlarca kişiye ulaşan Burak Özdemir’le buluştum, hamallıktan bugünlere uzanan macerasını konuştum.

9.07.2018

Hatay'ın en lezzetli mekanları

Hatay bence gastronomi turizminin en önde gelen kentlerinden biri... Arap, Türk, Nusayri, Ermeni, Yahudi kültürlerinin birbirlerini etkilemesiyle ortaya muhteşem bir mutfak çıkmış. Masalar öylesine lezzetli yemeklerle donanıyor ki insan hangisinden başlayacağını şaşırıyor. İşte Hatay'ın lezzet durakları...

22.02.2017

Kalbimi bırakarak ayrıldığım şehir

Hatay her gidişimde tarihine, hoşgörü atmosferine, kozmopolit dokusuna ve eşsiz lezzetlerine ilk kez keşfeder gibi hayran olduğum bir kent.

8.06.2016