GeriPasta Tarifleri Hindistan cevizli pasta tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hindistan cevizli pasta tarifi

Hindistan cevizli pasta tarifi

Hindistan cevizi özellikle son dönemde kıymetini daha iyi anladığımız bir meyve. Yağından suyuna her şeyi şifa ve lezzet kaynağı olan Hindistan cevizi özellikle tatlılara çok yakışıyor. Sizin için bol Hindistan cevizli nefis bir pasta tarifimiz var. Özellikle çocukların büyük bir zevkle tüketeceği bu pastanın malzemeleri ve yapılışı aşağıda. Siz de mutlaka denemelisiniz…

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Keki ıslatmak için:

  • 1 su bardağı süt

Üzeri için:

  • 1 paket krem şanti
  • 1,5 çay bardağı süt
  • 2,5 su bardağı Hindistan cevizi
  • 1 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri

Çikolata ganaj için:

  • 200 mililitre sıvı krema
  • 100 gram sütlü çikolata
  • 60 gram bitter çikolata

Hindistan cevizli pasta tarifi Nasıl yapılır?

Yumurta ve şekeri çırpma kabında beyazlaşana kadar çırpın.

1 çay bardağı sütü ekleyip karıştırın.

Un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip hamur kıvamına gelene kadar iyice karıştırın.

Fırın kabınızın tabanını fırın kağıdıyla kaplayın.

Kek hamurunu kalıba boşaltın.

Fırını 170 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra kalıbı fırına verin.

25-30 dakika pişirdiğiniz keki fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

Krem şantiyi sütle çırpıp krema kıvamına getirin.

Pudra şekeri ve Hindistan cevizini de ilave edip hepsini iyice harmanlayın.

Ganaj için kremayı sos tenceresinde kaynatın.

İçine çikolatayı ilave edip eriyene kadar iyice karıştırın ve soğuması için kenara alın.

Soğuyan keki sütle ıslatıp Hindistan cevizli kremayı kekin üzerine her tarafı eşit olacak şekilde yayın.

Soğuyan ganajı da kremanın üzerine yayın.

Pastanızı 3-4 saat buzdolabında beklettikten sonra üzerini dilediğiniz gibi süsleyin ve dilimleyerek servis edin.