GeriBalık Tarifleri Hamsi çiğirtası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hamsi çiğirtası tarifi

Hamsi çiğirtası tarifi

Hamsi çiğirtası, Rize’de tadabileceğiniz en özel yemeklerden biridir. Bir nevi balıklı pazılı mücver diye tarif edebileceğimiz hamsi çiğirtası, az sayıda malzemeyle büyük bir lezzet yaratmak isteyenler için çok uygun. Siz de hamsi çiğirtasının yapılışını denemek isterseniz malzemeler ve adımlar aşağıda. Şimdiden kolay gelsin…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 demet pazı
  • 1 demet taze soğan ya da aynı miktarda pırasa yaprağı
  • 2 su bardağı ince mısır veya buğday unu
  • 1 kase hamsi
  • 2 yemek kaşığı kadar iç yağı
  • 1 adet yumurta
  • Kızartma için zeytinyağı ya da tereyağı

Hamsi çiğirtası tarifi Nasıl yapılır?

Hamsileri ayıklayıp yıkayın ve tuzlayın.

Pazı ve taze soğanı ince ince kıyın.

Hamsi, un, yeşillikler, yumurta ve iç yağını karıştırıp hamur gibi yoğurun.

Tavayı kızdırıp yağlayın.

Hamsili karışımdan 1 kaşık kadar alıp tavaya 1 santimetre kalınlığında yayın.

Her iki tarafını da kızartıp sıcak servis edin. Afiyet olsun…