GeriSos Tarifleri Gül sirkesi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Gül sirkesi tarifi

Gül sirkesi tarifi

Gül sirkesi, yenilebilir güllerden hazırlanıyor. Genellikle salatalarda tercih edilen gül sirkesi hafif bir tada sahip. Siz de evde gül sirkesini deneyebilirsiniz. Peki gül sirkesi nasıl yapılır? İşte gül sirkesi tarifi ve malzeme listesi...

  • Çiğ
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 adet gül
  • 3 yemek kaşığı sirke
  • 1 litre su
  • 1 çay kaşığı kaya tuzu

Gül sirkesi tarifi Nasıl yapılır?

Gül yapraklarını güzelce yıkayıp süzün. Kuruması için bekletin.

Suyu kaynatın ve oda sıcaklığında soğuması için bekletin.

Kavanozun içine gül yapraklarını, su, tuz ve sirkeyi koyun ve tahta kaşıkla karıştırın.

Kavanozu bir bezle örtün. Her gün düzenli olarak tahta kaşığı ile karıştırın.

Serin ve güneş almayan bir yerde 25 gün bekletin.

Sirkeniz hazır.

Afiyet olsun...