GeriTatlı Tarifleri Gül baklava tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Gül baklava tarifi

Gül baklava tarifi

Çorum'un yöresel tatlılarından biri olan gül baklavanın diğer bir adı da Çorum baklavası. Daha çok bayram ve düğün gibi özel günlerde sunulan bu nefis tatlı farklı şekillerde de yapılıyor. Siz de gül baklavayı denemek isterseniz, malzemeleri ve yapılış aşamaları aşağıda. Şimdiden afiyet olsun ve kolay gelsin...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram un
  • 500 gram şeker
  • 2 adet yumurta
  • 200 gram nişasta
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 150 gram tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 200 gram ceviz içi

Gül baklava tarifi Nasıl yapılır?

Geniş bir kaba yumurtaları kırın.

Ardından un, zeytinyağı, yoğurt, sirke, su ve tuzu ekleyip bir hamur elde edin.

Hamurunuzu yoğurduktan sonra üzerine ıslak bir bezle örtün ve 30 dakika dinlendirin.

Daha sonra hamurunuzdan yumurta büyüklüğünde bezeler alın.

Üzerine nişasta serperek açın.

Yufkaları temiz bir beze serip hafifçe kurumasını sağlayın.

Açtığınız yufkaları 10 santimetre eninde paralel olarak kesin.

İçine de ceviz yerleştirip gül şeklini alacak şekilde sarın ve yağlanmış bir tepsiye dizin.

Kuruması için bir gün bekletin.

Ertesi gün üzerine eritilmiş tereyağını döküp fırına verin.

Diğer taraftan da tatlınızın şerbeti için su ve şekeri kaynatın.

Şerbetiniz kaynayınca içerisine yarım limonun suyunu ekleyip kıvam alıncaya kadar kaynatın.

Tatlının üzerine şerbeti sıcak olarak gezdirin.

Baklavanız soğuyunca servis edin.

Afiyet olsun...