GeriSos Tarifleri Gravy sos tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Gravy sos tarifi

Gravy sos tarifi

Gravy sos, tavuk veya et suyu, tereyağı ve un ile hazırlanıyor. Kolay yapılan bu sos özellikle kırmızı et yemeklerine çok yakışıyor. Peki gravy sos nasıl yapılır? İşte gravy sos tarifi ve malzeme listesi...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı tavuk suyu
  • Tuz

Gravy sos tarifi Nasıl yapılır?

Tereyağını sos tenceresinde eritin.

Üzerine unu da ekleyip hafif esmerleşene ve kokusu çıkana kadar kavurun

Daha sonra karabiber ve tuzu ilave edin.

Tavuk suyunu da azar azar ekleyerek karıştırın ve orta ateşte pişirin.

Kıvamı koyulaşınca da kısık ateşte birkaç dakika daha pişirin.

Sosunuz hazır! Sıcak ya da soğuk olarak et yemekleriyle servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...