GeriTatlı Tarifleri Fırında sütlaç tatlısı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Fırında sütlaç tatlısı tarifi

Fırında sütlaç tatlısı tarifi
Abone Olgoogle-news

Sütlaç tatlısı sevmeyen olabilir mi? Hele bir de bu sütlaç fırında üzeri kızarana kadar güzelce pişirilirse tadına doyum olmaz. Çok koyu olmayan, hafif akışkan bir kıvam yakalamanız gereken fırında sütlaç tatlısının malzemeleri ve yapılış aşamaları aşağıda. Şimdiden elinize sağlık diyor, tarifimize geçiyoruz. Afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Yapımı için malzemeler

  • 5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 su bardağı su
  • 1 paket vanilya

Fırında sütlaç tatlısı tarifi Nasıl yapılır?

Pirinçleri yıkayıp süzdükten sonra orta ateşte suları çekilene kadar haşlayın.

Soğuk süt ve şekeri tencerede şeker eriyinceye kadar karıştırın.

Ardından tencereyi ocağa alıp kısık ateşte kaynamaya bırakın.

Kaynayınca içine vanilyayı da ilave edin.

1-2 dakika daha kaynattıktan sonra içine haşlanmış pirinçleri ekleyin.

Yumurtanın sarısını beyazından ayırın.

Mısır nişastasını suyla ezip içine yumurta sarısını ilave edin.

Pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar iyice karıştırın.

Yumurtalı karışıma kaynamış sütten ekleyip ılıştırdıktan sonra tüm malzemeyi birleştirin ve hızlıca karıştırın.

Sütlacı güveçlere ya da ısıya dayanıklı fırın kaplarına bölüştürün.

Güveçleri derin bir fırın tepsisine birbirine değmeyecek şekilde yerleştirip tepsiye kaselerin yarısına gelecek şekilde su doldurun.

Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın.

Tepsiyi fırına verip sütlaçları 15 dakika kadar pişirin.

Üstleri kızaran sütlaçları fırından çıkarıp oda sıcaklığına gelmelerini bekleyin.

Ardından buzdolabına kaldırıp iyice soğutun. Afiyet olsun!

Ev Hali: Lor peyniri nasıl yapılır?