GeriSebze Yemeği Tarifleri Fırında mantarlı patates tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Fırında mantarlı patates tarifi

Fırında mantarlı patates tarifi
Mantar ve patates birbirine hiç bu kadar yakışmamıştı!

Mantar ve patates birbirine hiç bu kadar yakışmamıştı!

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 650 gram patates
  • 150 gram kaşar peyniri
  • 300 gram mantar
  • 6 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet küçük boy soğan
  • 2 su bardağı tavuk suyu
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Karabiber
  • Kırmızı biber
  • Tuz

Fırında mantarlı patates tarifi Nasıl yapılır?

Patateslerin kabuklarını soyun dilimleyip bir kase içerisinde 3 çorba kaşığı zeytinyağı, biraz tuz, karabiber ve kırmızı biber ile karıştırıp önceden ısıttığınız fırına verin.

Bir taraftan, soğanı yaklaşık 2 çorba kaşığı zeytinyağ ile iyice karamelize edin. Üzerine derisini temizleyip dilimlediğiniz mantarı ekleyin. Mantar biraz sotelenince 1 çorba kaşığı üzüm sirkesi ekleyin. Bir taşım kaynayınca tavayı kenara alın.

Bir çorba kaşığı tereyağında unu kavurun. Un kavrulunca yavaş yavaş tavuk suyunu ekleyin eğer çok koyu olursa bir miktar daha tavuk suyu ekleyebilirsiniz. Ateşten almadan önce tuz ve karabiber ekleyin. Bu karışımı mantarlı karışıma ekleyerek karıştırın.

Fırında pişen patatesleri çıkarın. Üzerine kaşar peyniri rendesi serpin. En üste mantarlı karışımı dökün servisten önce fırına verip peynirin erimesini sağlayın ve sıcak olarak servis edin.