GeriKek Tarifleri File fındıklı pastane keki tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

File fındıklı pastane keki tarifi

File fındıklı pastane keki tarifi

File fındıkla siz de çok güzel pastahane kekleri yapabileceksiniz.

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı damla çikolata
  • 1 su bardağı file fındık
  • Aldığı kadar un

File fındıklı pastane keki tarifi Nasıl yapılır?

Derin bir kapta yumurta, sıvı yağ, şekeri ve vanilyayla birlikte köpük köpük olana kadar çırpın. En son yoğurdu ekleyin ve çırpmaya devam edin. Karışıma un ve kabartma tozunu, damla çikolata ve file fındığın yarısından fazlasını ekleyin ve hamur yumuşak bir kıvam alana kadar tahta kaşıkla karıştırın.

Yağlanmış kalıba fındıkları dökün ve yayın, hamuru kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin. Soğuyunca kalıptan çıkartın ve dilimleyerek servis yapın.