GeriÇorba Tarifleri Ev yapımı tarhana tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ev yapımı tarhana tarifi

Ev yapımı tarhana tarifi
Bol sebze, yoğurt ve nohutla çok besleyici ve hazırlaması çok kolay ev tarhanasına bayılacaksınız.

Bol sebze, yoğurt ve nohutla çok besleyici ve hazırlaması çok kolay ev tarhanasına bayılacaksınız.

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram kuru soğan
  • 500 gram salçalık kırmızıbiber
  • 500 gram acı kırmızıbiber
  • 1 demet dereotu
  • 1 demet nane
  • 1 demet maydanoz
  • 4 diş sarımsak
  • 1 kilogram domates
  • 1 kilogram yoğurt
  • 8 kilogram un

Ev yapımı tarhana tarifi Nasıl yapılır?

Domatesin çekirdeklerini ayıklayın ve kabuklarını soyun. Acı biberi az miktar suda kaynatarak robottan geçirin. Soğanı da robottan geçirip pişirin, sarımsağı ezip soğana ekleyin. Dereotu, maydanoz, nane ve domatesi de robottan geçirip hepsini bir tencerede biraz pişirin.

Ateşten aldıktan sonra 1 kilo yoğurdu karıştırarak ekleyin. Kıvamlı bir hamur haline gelene kadar un ekleyin. 8 kilo kadar un katmanız gerekebilir. Hamur kıvamına gelince üstünü bir bezle örtün ve 2 gün mayalanmaya bırakın ama arada hamuru karıştırın. Mayalandıktan sonra parçalar halinde bir örtünün üzerine serin ve kurumaya bırakın. Tarhana kurudukça daha küçük parçalara bölün.

Kıvamı uygun hale gelince robotta un haline getirin, birkaç gün gölgede bekleterek iyice neminin kurumasını bekleyin. Tamamen kuruduktan sonra kavanozlara doldurun.