Geriİçecek Tarifleri Ev yapımı salep tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ev yapımı salep tarifi

Ev yapımı salep tarifi

Soğuk kış günlerinin lezzetli içeceği salebi evde hazırlamak istemez misiniz?

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • Yarım çorba kaşığı buğday nişastası
  • Yarım çorba kaşığı pirinç unu
  • 4 çorba kaşığı toz şeker
  • 4 su bardağı süt
  • Tarçın

Ev yapımı salep tarifi Nasıl yapılır?

Pirinç unu, şeker ve nişastayı bir tencereye koyun. Üzerine sütü azar azar ilave ederek karıştırın. Hafif hararetli ateşte koyulaşıncaya kadar kaynatın. Kaynadıktan sonra 1-2 dakika kadar daha ateşte tutun ve karıştırın. Fincanlara koyup, üzerini tarçınla süsleyerek servis edebilirsiniz.