GeriHamur İşi Tarifleri Erzurum Pişisi Tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Erzurum Pişisi Tarifi

Erzurum Pişisi Tarifi

Erzurum pişisi ekranların sevilen programı MasterChef ile en çok aranan tarifler arasında yer alıyor. Türk mutfağının vazgeçilmesi pişi tariflerine yumuşacık ve aynı zamanda çıtır kıvamıyla farklı bir lezzet katan Erzurum pişisi tarifi, malzemeleri ve püf noktalarıyla hemen aşağıda…

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 buçuk su bardağı ılık su
  • 1 paket kuru maya (11 gr. lık)
  • 3 su bardağı un (Yumuşak ele yapışmayan bir hamur olana kadar)
  • 1 buçuk tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker

Erzurum Pişisi Tarifi Nasıl yapılır?

Tüm malzemeleri sırasıyla aynı zamanda yoğurmaya devam ederek geniş bir kaba alın.

Yumuşak ancak ele yapışmayan bir kıvam aldığında üzerini örterek yarım saat kabarması için bekletin.

Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alın ve yuvarlak bir şekil verin.

Sonrasında parmak uçlarınızla pişinin ortasında bir delik açın.

Ardından kızgın yağa atın.

Yağa attığınız pişiyi, kızardıktan sonra çevirerek diğer tarafı kızarana kadar pişirin.

Daha sonra kızarmış pişileri yağdan alıp kağıt havlu serilmiş servis tabağına alın.

Bal, reçel, domates ve peynir gibi kahvaltılıklarla servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun….

Erzurum Pişisi Püf Noktaları

Hamurumuzun kıvamı Erzurum pişisinde çok önemlidir. Hamur ele yapışmamalı ancak yumuşak bir kıvamda olmalı. Yağın kızgın olması da başka bir önemli püf noktadır. Aksi halde hamur yağı çeker ve Erzurum pişisi sertleşerek ağır bir tada dönüşür.