GeriKurabiye Tarifleri Enişte lokumu (Damat kurabiyesi) tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Enişte lokumu (Damat kurabiyesi) tarifi

Enişte lokumu (Damat kurabiyesi) tarifi

Enişte lokumu ya da damat kurabiyesi, Doğu Karadeniz’de özellikle de Rize’de düğünlerde gelinin ailesi tarafından yapılan ve damadın ailesine hediye edilen bir tür kurabiyedir. Rivayete göre gelin yeni evine gittiği zaman yemek yemeye çekinse bile uzun süre bayatlamayan bu kurabiyeyi atıştırarak aç kalmaktan kurtulabilir. Kalorisi oldukça yüksek olan bu kurabiyeyi siz de evinizde yapıp sevdiklerinize ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun…

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 su bardağı tereyağı
  • 3 su bardağı yoğurt
  • 6 su bardağı şeker
  • 3 adet yumurta
  • Yarım limonun suyu
  • Yarım çorba kaşığı karbonat
  • Aldığı kadar un
  • Bir tutam tuz

Enişte lokumu (Damat kurabiyesi) tarifi Nasıl yapılır?

Yumurta, yoğurt ve şekeri derin bir kasede birleştirin.

Şeker eriyene kadar iyice çırpın.

Tereyağını eritip şeker eridikten sonra karışıma ilave edin.

Limonun suyunu sıkıp karbonatla karıştırın ve kurabiye hamuruna ekleyin.

Son olarak aldığı kadar un ilave edin ve kulak memesi kıvamına gelene kadar karıştırın.

Hamuru 10 dakika dinlendirdikten sonra iki yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle şekil verin.

Kurabiyeleri yağladığınız tepsiye yerleştirin ve üzerine bıçakla verev çizikler atın.

Fırını 180-190 dereceye ısıtıp kurabiyeleri fırına verin.

Üstleri kızardığında fırından alıp soğuyunca servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…