GeriÇorba Tarifleri Ekmekte tarhana çorbası
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ekmekte tarhana çorbası

Ekmekte tarhana çorbası
Ekmekte tarhana çorbası, tarhana çorbasının belki de en güzel sunum şeklidir.

Ekmekte tarhana çorbası, tarhana çorbasının belki de en güzel sunum şeklidir.

  • Ocakta
  • 2 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 yemek kaşığı toz tarhana
  • 5 su bardağı su (et suyu ya da tavuk suyu da olabilir)
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet yuvarlak köy ekmeği
  • Göz kararı tuz, kuru nane

Ekmekte tarhana çorbası Nasıl yapılır?

Toz tarhanayı 1 su bardağı suya koyup en az 1 saat kadar iyice erimesini bekleyin. Tencereye yağ ve salçayı koyup hafif karıştırdıktan sonra 4 su bardağı su ve tuz ekleyin. Bir taşım kaynattıktan sonra ezilmiş tarhanayı ilave edin. Topaklanma olmaması için koyulaşıncaya kadar devamlı karıştırın. Kaynamaya başlayınca 5 dakika daha karıştırarak kaynatın.

Yuvarlak köy ekmeğinin üstünü kapak gibi kesin ve içindeki ekmeklerin bir kısmını elinizle çıkarın. Hazır olan çorbayı ekmeğin içine boşaltın, üzerine nane serperek servis edebilirsiniz.