GeriHamur İşi Tarifleri Cevizli haşhaşlı lokma tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Cevizli haşhaşlı lokma tarifi

Cevizli haşhaşlı lokma tarifi

Bu geleneksel tatlıyı yemeklerden sonra ikram ederek ailecek keyifli anlar yaşayabilirsiniz.

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 4-5 yemek kaşığı haşhaş
  • 3 adet ekmek hamuru
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Tarçın

Cevizli haşhaşlı lokma tarifi Nasıl yapılır?

Tarifin yapımına geçmeden fırını 160 dereceye ayarlayın.

Hamurdan istediğiniz büyüklükte parçalar koparın. Mutfak tezgahınıza çok az yağ damlatın ve hamuru üzerine koyun, yavaş yavaş elinizle yayın. Üzerine sıvı yağ ile incelttiğiniz haşhaşları sürün, ceviz içi ve toz şeker ekleyin. Uzun kenarından rulo şeklinde sarın ve dilimleyin.

Dilimleri dik olarak tepsinin kenarından başlayarak dizin. Diğer kalan hamur parçalarını da aynı işlemi uygulayın. Hepsini tepsiye dizdikten sonra üzerine şeker ve ceviz içi serpin. Fırında iyice kızarana kadar pişirin.